De laatste recepten.

 

Pa­té brûlée & briochebrood

Ik vind het leuk om te experimenteren met gerechten, maar daarvoor heb je wel inspiratie nodig. Vaak val je toch automatisch terug op hetgeen wat je al kent. Als ik echt inspiratieloos ben dan ga ik mijn inspiratie zoeken via google. Vaak zoek ik dan op: 'Inspiratie voorgerechten' (origineel hè), maar nu ben ik het eens anders gaan doen en ben ik gaan zoeken op... komt ie: ' Gerechten met .....(Mijn favo hoofdingrediënten)'. Ik ben dol op foie gras, hier mag je me ten alle tijden voor wakker maken. Nu vind ik dit erg duur, dus dacht ik, laat ik eens zoeken op paté. Zo kwam ik bij het recept van de AH.

Lees meer »

Gerookte zalmbonbon

Ik hou ontzettend van zalm en dan vooral de gerookte en de rauwe variant. Deze zalmbonbon is altijd goed. Het is niet moeilijk, het is snel gemaakt en het ziet er ook nog eens feestelijk uit. Leuk om als amuse te serveren (zoals afgebeeld), maar op een bedje van sla is dit ook een erg lekker voorgerecht!

Lees meer »

Spaghetti alla carbonara

Een heerlijk traditioneel gerecht uit Italië met maar een paar ingrediënten. De Italiaanse keuken staat bekend om zijn eenvoud. Met weinig producten iets op tafel neerzetten, waar zo ontzettend veel smaak aan zit en waar ze het product écht tot zijn recht laten komen.

Lees meer »

Zelf pasta maken!

Zelf pasta maken is echt zo ontzettend leuk. Ik keek er ontzettend naar uit om dit te gaan doen, dit had ik namelijk nog nooit geprobeerd. Ik zag mezelf al helemaal in de keuken staan met de pasta slierten rond mijn oren, net als die Italiaanse omaatjes. Glaasje rode wijn erbij, heerlijk!

Lees meer »

Tagliatelle Tartufo

Dit pasta recept is niet van mij, maar van een vriend die ons hiermee helemaal omver heeft geblazen! Deze smaakcombinaties zijn zo lekker! Helemaal als je van p

Lees meer »

Bokkenpootjes tiramisu

Zoals ik al vaker heb gezegd in mijn blogs, ben ik niet zo heel erg goed in het bedenken van desserts omdat ik zelf niet echt een dessertmens ben (hoe dan?! Tsja.. je hebt dessertmensen en je hebt kaasmensen, nou ik ben een kaasmens). Vandaar dat ik voor desserts opzoek ga bij andere leuke recepten sites en zo kwam ik bij dit heerlijke toetje terecht!

Lees meer »

Vanille panna cotta met karamelsaus & bastognekruim

Laatst vroeg iemand mij (terecht), of ik meer desserts online wilde zetten. Om eerlijk te zijn, vond ik dat best een lastige omdat ik zelf niet zo een dessert mens ben. Ik vind iets posten waar ik zelf niet zo van houd best lastig. Toen ben ik wat rond gaan kijken en heb ik wat nieuwe dingetjes geëxperimenteerd. Had ik dit maar nooit gedaan, want ooooh wat is dit 'toetje' (sorry echt een no go in het restaurant als je 'toetje' zegt, maar ik vind het gewoon zo een leuk woord) LEKKER!

Lees meer »