Wine & Bubbles.

Soms krijg ik wel eens de vraag: 'Waar en vooral wanneer, is jou liefde voor Wijn en Champagne begonnen?!'.

Nou.. Ik heb er altijd al van gehouden!  (Of kan dat niet..?! )

Ik weet nog goed, mijn eerste wijntje.. 

Iedereen begon altijd met Breezers en Bessen Jenever, maar ik begon eigenlijk wel direct met wijn. Nou ja... Wijn mag je het eigenlijk niet noemen. Die 1,70 pakken van de supermarkt (toen nog) , lekker zoet! 

 

Tijdens mijn eerste baantje in een restaurant, leerde ik steeds meer van wijn en moest ik ze zelfs verkopen. Dus op zo een moment ontwikkel je, je smaak vrij snel.
Kort daarna stapte ik over van zoet, naar droge wijn, dat was toch wel meer mijn ding.  Ik was de eerste van de vriendinnengroep, waar ik eerst naar mijn hoofd kreeg, Ja, ja Farron jij weer met je droge wijn. Grappig is wel dat iedereen 1 voor 1 langzaamaan volgden.

Na mijn middelbare school ben ik een opleiding gestart:

Horeca Ondernemer Manager. Wat een geweldige opleiding,

Horeca, Eten & Wijn,  allemaal in 1 opleiding! 

Tijdens deze opleiding gingen wij ook op wijnreis. Wauw! We begonnen in de Champagne streek en bezochten het wijnhuis; Moet et Chandon, vervolgens naar de Elzas, om ten slotte te eindigen in de Moezel.

Overal stopten we en kregen we rondleidingen en proeverijen. (Normaal heel suf, maar nu zo leuk!) Je proefde de druiven en vervolgens de wijn en dan die wijnvelden met die prachtige wijnhuizen erop, 1 woord: Wauuw, echt super! (O, nee dat zijn er 3) .

Ik denk dat daar mijn liefde voor Wijn en Champagne, echt is begonnen. 

 

P.s.  Klein detail: Naast het feit dat het ook erg geliefd is in mijn familie en wellicht een klein beetje met de paplepel is ingegoten.