Coribente Salento, waauw wat een wijn!

Voor het eerst ging ik een gerecht maken met kalfswang. Wat ik al wist, is dat wanneer deze zou lukken, dit echt een geweldig gerecht zou worden vol van smaak en er erg veel zou gebeuren met de smaakpapillen (dit wist ik door de producten die ik erin zou gaan verwerken).

Lees meer »

Salentein Malbec

Een heerlijke volle rode wijn! Lekker bij wat stevigere smaken van vlees of kaas! Wist je dat je niet alleen moet kijken naar het stuk vlees, maar dat de saus eigenlijk veel belangrijker en bepalender is voor de begeleidende wijn? Je kunt bijvoorbeeld een gerecht met eend eten, wat qua smaak wat lichter is in vergelijking met een rib eye bijvoorbeeld. Hierbij zou een Pinot Noir al heel lekker zijn (Pinot Noir is een lichtere rode wijn). Alleen zodra je een rode wijn saus bij diezelfde eend serveert, valt je heerlijke Pinot Noir weg.. Dat zou ontzettend zonde zijn van de wijn EN de eend. Hierbij zou een Salentein Malbec dus weer wel kunnen.

Lees meer »