Spaghetti alla carbonara

Gepubliceerd op 9 februari 2021 om 16:01
Rating: 5 sterren
1 stem

Een heerlijk traditioneel gerecht uit Italië met maar een paar ingrediënten. De Italiaanse keuken staat bekend om zijn eenvoud. Met weinig producten iets op tafel neerzetten, waar zo ontzettend veel smaak aan zit en waar ze het product écht tot zijn recht laten komen.

Slagroom door je pasta saus in Italië is echt vloeken in de keuken of te wel: maledizione in cucina! Klinkt best lief op zijn Italiaans (is het dus niet).

Dit recept is daarom op de traditionele manier (optioneel met de touch van mij) gemaakt en ik heb hem ook nog eens geserveerd met zelfgemaakte pasta om het gerecht helemaal veel smaak te geven. Het bord kon gewoon weer in de kast, zo schoon dat het was afgelikt.

Ingrediënten voor 2 personen:

Niet traditioneel maar wel lekker (dus je mag zelf kiezen of je dit toevoegt of niet), de Food by Farron variant +:

 • 1,5 hand fijngehakte Peterselie
 • 1 teen Knoflook

 

Welke variant lijkt jou lekkerder?

  Bereidingswijze:

  Stap 1: Zet een pan met 3 liter water op en breng aan de kook. Voeg een flinke snuf zout toe wanneer het water kookt en kook hier vervolgens de Spaghetti in gaar volgens de verpakking of volgens het recept: Zelf pasta maken.


  Wist je hoe je de gaarheid van pasta kunt checken? Door het tegen een tegeltje te gooien, als de pasta blijft plakken is hij gaar, blijft hij niet plakken, dan moet deze nog even (Echt waar? Ja, echt!)

  Stap 2: Snijd de knoflook fijn.

   

  Stap 3: Kluts 2 hele eieren en van het derde ei enkel het eigeel in een kom en voeg de Parmezaanse kaas, een snuf zout en peper toe. Roer dit goed door met een garde.

   

  Stap 4: Bak de pancetta of spekblokjes in een droge koekenpan en voeg de knoflook en 3/4e van de peterselie toe wanneer de spek net een beetje aangebakken is. Bak dit geheel door tot de spekjes net niet krokant worden.

   

  Stap 5: Giet de Spaghetti af en schenk hier een scheutje olijfolie over. Roer even door (ik doe dit altijd met mijn vingers, zodat de olijfolie zich goed kan verdelen).

   

  Stap 6: Schenk het ei- Parmezaan mengsel direct over de spaghetti (het mag niet afkoelen) en roer met een houten pollepel goed door elkaar (heb je geen houten pollepel, gebruik dan een andere lepel). Voeg de spekjes toe en roer nog een keer goed door.

   

  Stap 7: Schep de pasta in de borden en maal er voor de laatste keer nog even met de pepermolen over. Maak af met de overgebleven peterselie.

   

  Buon appetito!

   

  *TIP: Verwarm de borden even voor in een voorverwarmde oven van 70 °C, zodat de pasta lekker warm blijft.

  **TIP: Lekker met een frisse salade.

   

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.