Bruschetta met tomaat, basilicum & knoflook

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 16:41
Rating: 5 sterren
1 stem

Lekker hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Pure smaken komen hier wederom tot hun recht. Wat hou ik toch van de Italiaanse keuken.

Heerlijk voor in de zomer, als amuse, als voorgerecht of voor bij de borrel!

Vaak hoor je dat de kunst hem zit in het op smaak brengen van de tomaten. Ja, dat is zeker zo, maar ik vind dat in dit gerecht het afbakken en het op smaak brengen van je broodje het allerbelangrijkst is voor het beste resultaat.

Niet moeilijk, maar wel belangrijk!

 

Ingrediënten voor 8 sneetjes:

  • 1 Ciabatta brood (maar dit mag ieder soort brood zijn, zelfs een droge boterham)
  • 7 el Olijfolie (met voorkeur extra vergine)
  • Zeezout (uit de molen)
  • Peper (uit de molen)
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el witte wijn Azijn of Balsamico azijn als je ze iets zoeter wilt
  • 250 gr. Romatomaatjes of 4 losse Tomaten, de meest rood gekleurde, die er zijn

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220°C.

 

Stap 1: Snijd de tomaatjes in 4en (gebruik je grote tomaten, snijd ze dan in kleine stukjes en haal het vruchtvlees zoveel mogelijk eruit, anders wordt het te sapperig (I know, dit woord bestaat niet echt).

 

Stap 2: Snijd de basilicum in reepjes en pers of snijd 2 knoflook tenen fijn. Meng de tomaten, de basilicum en de knoflook samen in een kom en voeg 3 el olijfolie, 1 el azijn toe en naar smaak peper en zout.


Stap 3: Bak het brood af volgens de verpakking (wanneer je een boterham gebruikt ga je door naar stap 4).

 

Stap 4: Snijd het brood in schuine stukjes en verdeel over het ovenrooster. Zet terug in de oven voor 2 min. (gebruik je boterhammen, dan kun je de boterhammen op het rooster leggen en roosteren).

 

Stap 5: Haal het brood eruit, nu is de kern ook wat knapperig geworden. Pel de overgebleven knoflook en laat heel. Rasp deze over het brood, zodat de knoflook goed in het brood kan trekken. Verdeel de olijfolie over het brood en de Italiaanse kruiden. Zet terug in de oven voor 2-3 min.

 

Stap 6: Leg de broodjes direct op het bord waarop je de bruschetta wilt serveren. Verdeel het tomatenmengsel erover en klaar!

 

Eetsmakelijk.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.