Pasta met bloemkool, doperwtjes, spekjes & pijnboompitjes

Gepubliceerd op 25 mei 2021 om 12:06
Rating: 5 sterren
2 stemmen

Bloemkool is een groente welke steeds minder gebruikt wordt in de keuken van tegenwoordig. Wat eigenlijk hartstikke zonde is, want je kunt er zo ontzettend veel mee!

'Bloemkool is zo een inspiratieloos ingrediënt', hoor ik wel eens. Nou, daar ben ik het absoluut niet mee eens.

 

Probeer deze pasta eens en ook jij zult dit beamen.


Ingrediënten voor 2 personen:

 

  • 200 gr Conchiglie pasta
  • 100 gr Spekreepjes
  • 1 teentje Knoflook
  • 250 gr Bloemkool
  • 100 gr diepvries Doperwten
  • 1 Rode Ui
  • 2 kleine handjes fijngehakte Peterselie
  • 35  gr geraspte Parmezaanse kaas+ een beetje
  • 100 ml Crème fraîche
  • 1 handje geroosterde Pijnboompitjes
  • Zout

 

 

Bereidingswijze:

Stap 1: Zet 1 grote pan en 1 middel grote pan met gezouten water op het vuur  en breng aan de kook.

 

Stap 2: Snijd de rode ui en de knoflook fijn en de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in 5 min. beetgaar als het water kookt in de middel grote pan en giet daarna af.

 

Stap 3: Kook de pasta af volgens de verpakking in de grote pan.

 

Stap 4: Bak in een droge koekenpan de spekjes gaar en voeg de ui, knoflook en bevroren doperwten toe. Bak dit samen nog 2-3 min. mee.

 

Stap 5: Voeg de bloemkool, crème fraîche, 1 handje peterselie en de pijnboompitjes toe. Als het een romig soepje is geworden, voeg je de gekookte pasta toe en de Parmezaanse kaas.

 

Stap 6: Serveer de pasta in een bord en verdeel er het laatste handje peterselie over en naar smaak maak je het af met nog een beetje Parmezaanse kaas.

 

Eetsmakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.