TV Debuut(je) SBS6 Klinkt Smakelijk.

Ja, ja, mijn ieniemienie 'moment of shine.....' en of ik daar een beetje geshined heb?!

(Vergeet even mijn bibberstem en mijn getril van de zenuwen)

 

Een vriendin hoorde dat ze nog op zoek waren naar kandidaten voor een kookprogramma en belde me direct op: 'Far, Far, dit is echt wat voor jou! Geef jezelf op! ' .

Nou, echt niet was mijn eerste reactie!.... Koken vind ik super leuk, maar dat hoeft voor mij niet persé met 100 camera's op mijn neus laatstaan voor Nationale televisie...

's Avonds kwam Joey thuis en ik vertelde hem het verhaal, waarop hij eigenlijk zei: ' Hoezo schrijf je jezelf niet gewoon in?! Stel, ze bellen je op om je uit te nodigen kan je altijd nog nee zeggen, toch?'. 1 week later heb ik mijzelf ingeschreven.

Een paar weken later werd ik gebeld en voordat ik het wist had ik geen tijd meer om te bedenken of nu eigelijk wel mee wilde doen of niet. Ik had namelijk de datum voor de uitzending al ontvangen!

Achteraf ben ik super blij dat ik het heb gedaan.

 

Wat een ervaring was dit! Zo ontzettend leuk en zo ontzettend bizar en gek!


De eerste aflevering.... Men oh men, wat was ik zenuwachtig!

Die pitch!? Vreselijk! Daar heb ik het nog bijna op verpest ook.

Ik wist wel van mijzelf, als ik eenmaal mag koken, dan kan ik misschien wel ver komen, maar dan moet ik wel die kans krijgen en het niet verpesten met die zenuwslopende pitch!

Gordon noemde mijn gerecht in eerste instantie zelfs simpel...  'SIMPEL?!' Weet je hoeveel bereidingen erin dit gerecht zitten: Pureren, blancheren, bakken, saus maken.

Gelukkig nam hij alles terug nadat hij het gerecht voor zich had en mocht proeven!

Ik ben dagwinnaar geworden van deze aflevering en won een messenset met blok van Sabatier!

 

Het winnende gerecht: Filet Pur begeleid met een rode wijnsaus, een crème van pastinaak, romatomaatjes uit de oven en geblancheerde regenboogworteltjes (Recept is coming).

Alle dagwinnaars moesten aan het einde van de week tegen elkaar en hieruit kwam een weekfinalist.

Ik ging alles even anders doen had ik besloten, te beginnen met die pitch!

Direct besloot ik om van te voren aan te geven dat ik mega zenuwachtig was en vanaf dan gewoon rustig te ademen en mijn gerecht uit te leggen. Mijn gerecht verkocht zichzelf omdat het niet verser kon en vol met Zeeuwse streekproducten zat: De vis heb ik die morgen gehaald bij de vishandelaar en mijn lamsoren heb ik die morgen zelf gesneden!

 

Mijn finale gerecht was: Gebakken Heilbotfilet op een bedje van gewokte zeekraal en lamsoren, een crème van Knolselderij, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaatjes en romatomaatjes uit de oven (Recept is coming).

 

Met dit gerecht ben ik weekwinnaar geworden! Ik was ontzettend blij! Ik won een keukenmachine van SMEG!

Wil je de afleveringen zien?

Reactie plaatsen

Reacties

Liza
4 jaar geleden

Heel trots op jou en het is altijd een feestje als je voor ons wilt koken!😍