Pa­té brûlée & briochebrood

Gepubliceerd op 15 december 2020 om 20:57
Rating: 5 sterren
1 stem

Ik vind het leuk om te experimenteren met gerechten, maar daarvoor heb je wel inspiratie nodig. Vaak val je toch automatisch terug op hetgeen wat je al kent. Als ik echt inspiratieloos ben dan ga ik mijn inspiratie zoeken via google. Vaak zoek ik dan op: 'Inspiratie voorgerechten' (origineel hè), maar nu ben ik het eens anders gaan doen en ben ik gaan zoeken op... komt ie: ' Gerechten met .....(Mijn favo hoofdingrediënten)'. Ik ben dol op foie gras, hier mag je me ten alle tijden voor wakker maken. Nu vind ik dit erg duur, dus dacht ik, laat ik eens zoeken op paté. Zo kwam ik bij het recept van de AH.

Dit klonk echt verrukkelijk, dus zo doende ben ik dit eens gaan uitproberen. Na wat aanpassingen en mijn eigen draai, deel ik graag met jullie mijn versie van dit recept.
Dit gerecht is echt verrukkelijk! Je maakt een simpele paté, echt spectaculair en je begrijpt niet waar deze luchtigheid en deze smaak vandaan komt terwijl je het proeft. Een echte WAUW, zoals ik dat altijd noem en dat is wat we allemaal willen bereiken met een gerecht nietwaar?
Je kunt het maken als voorgerecht, maar het is ook leuk als amuse op een lepel (zoals op de foto). Het briochebroodje is wel een must erbij!

Ingrediënten voor 4 personen (als voorgerecht):

  • 150 gr. Roompaté
  • 125 ml. Slagroom
  • 2 El. Rode port
  • 3 El. rietsuiker
  • 4 Briochebroodjes (1 p.p.)

Extra benodigdheden:

  • Het is erg handig om een crème brûlée brander te gebruiken, mocht je dit niet hebben dan kan het ook onder de grill.

 

Bereidingswijze

Stap 1: Prak met een vork de paté uit elkaar/ fijn, voeg de port toe en prak dit goed door je paté.

Stap 2: Klop je slagroom lobbig (yoghurt dikte).

Stap 3:  Spatel je slagroom luchtig beetje voor beetje door je paté mengsel.

Stap 4: Schep dit mengsel in het schaaltje waar je hem uiteindelijk in gaat opdienen. Dek af met aluminiumfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Het serveren:

Stap 5: Verdeel een laagje rietsuiker over je patée en karameliseer deze met de brander of zet onder de gril tot deze gaat karameliseren (blijf hierbij, dit kan snel gaan!).

 

*Je kunt dit gerecht eventueel een dag van te voren maken tot de rietsuiker. Deze pas net voor serveren toevoegen en karameliseren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.