Vanille panna cotta met karamelsaus & bastognekruim

Gepubliceerd op 8 december 2020 om 17:10
Rating: 4 sterren
3 stemmen

Laatst vroeg iemand mij (terecht), of ik meer desserts online wilde zetten. Om eerlijk te zijn, vond ik dat best een lastige omdat ik zelf niet zo een dessert mens ben. Ik vind iets posten waar ik zelf niet zo van houd best lastig. Toen ben ik wat rond gaan kijken en heb ik wat nieuwe dingetjes geëxperimenteerd. Had ik dit maar nooit gedaan, want ooooh wat is dit 'toetje' (sorry echt een no go in het restaurant als je 'toetje' zegt, maar ik vind het gewoon zo een leuk woord) LEKKER!

 

*Ik post alleen dingen die ik zelf echt heel lekker vind!

Dit is echt een verrassend, leuk dessert! Het ziet er feestelijk uit, het smaakt perfect & de combinatie is goddelijk! Je kunt het makkelijk van te voren maken, dus leuk als je gasten over de vloer krijgt of tijdens de feestdagen bijvoorbeeld, zodat je niks van de gesprekken hoeft te missen aan tafel!

Daarnaast is het ook nog is erg snel en makkelijk gemaakt (jaaa, komt ze weer met simpel en snel, dat heb ik nu al een paar keer gezegd in verschillende recepten, maar het is echt waar! Lees maar and judge by yourself !)

 

*We maken de karamelsaus zelfs zelf!

 

Ingrediënten voor 3 personen:

 

De Panna Cotta:

  • 500 ml. Slagroom
  • 50 gr. Kristalsuiker
  • 3 blaadjes Gelatine
  • 1 Vanille stokje

 

Karamelsaus:

  • 100 gr. Kristalsuiker
  • 75 ml. Water
  • 100 ml. Slagroom

 

Bastogne kruimels:

  • 4 Bastognekoeken

 

Extra benodigdheden:

  • Muffin vormpjes, ik heb metalen gebruikt

 

Bereidingswijze:

Stap 1: Schenk de slagroom in een steelpannetje en voeg de suiker toe.. Laat dit warm worden (warm, niet koken!). Snijd je vanille stokje in de lengte open en haal het merg eruit m.b.v. het puntje van je mes. Voeg dit toe aan de slagroom, alsook het overgebleven stokje en de suiker. Blijf roeren met een garde.
Stap 2: Als het mengsel goed warm is en de suiker is opgelost, draai je het vuur zacht en laat je het 10 minuten op zacht vuur staan. Op deze manier trekken de smaken goed in.

Stap 3: Week ondertussen 3,5 gelatine blad in koud water.

Stap 4: Voeg de geweekte gelatine toe aan het slagroom mengsel en roer tot deze is opgelost.

Stap 5: Schenk het mengsel in de vormpjes en zet afgedekt weg in de koelkast voor minimaal 4 uur, kan dus ook een dag van te voren.

 

Stap 6: Schenk het water en de suiker in een schoon steelpannetje of sauspannetje en zet op het vuur. Laat dit koken en blijf roeren tot het gaat karameliseren en het een vloeibare bruine 'saus' wordt (het moet niet te plakkerig worden want dan wordt het hard en krijg je het niet meer terug vloeibaar).

Stap 7: Voeg nu de slagroom toe en blijf roeren tot alles gesmolten en vloeibaar is. Zet weg in de koelkast tot het moment van serveren.

 

Stap 8: Verkruimel je bastogne. Je kunt het met je hand verkruimelen, je kunt dit met een doek en een deegroller doen of in de keukenmachine als je het fijn wilt hebben.

 

Stap 9: Houd de achterkant van je vormpje onder de koude kraan en keer het vormpje om op het bord (geen warme kraan, want dan begint hij al direct te smelten). Schenk de karamelsaus over de panna cotta en maak mooi af met je bastogne kruimels.

 

*Tip: Eet je niet misselijk!

 

'Genieten'

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.