Caprese torentje met Buffalo Mozzarella, Tomaat & Basilicum

Gepubliceerd op 6 november 2020 om 13:06
Rating: 5 sterren
2 stemmen

Soms kunnen pure producten zo veel smaak hebben en heb je helemaal niet veel nodig om een smaaksensatie te creëren. 

Do I have to say more?

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 bol Buffalo mozarella
  • 2 Vleestomaten (als ze deze niet hebben kan een mooie rode tomaat ook)
  • Een paar takjes Basilicum
  • 3 el Olijfolie (liefst 1 met lekker veel smaak, ik pak die van Oil & Vinegar bijvoorbeeld)
  • 1 el Aceto Balsamico vinegar (lekkerste is de vijgen crema azijn van Oil & Vinegar)
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Haal de mozzarella en de tomaat 30 min. van te voren uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.

Stap 1: Meng de olijfolie en de balsamico samen in een klein schaaltje.

Stap 2: Snijd de tomaten en de mozarella in plakjes (niet te dun).

Stap 3: Haal de blaadjes van de basilicum takjes.

Stap 4: Stapelen maar! Begin met een plakje tomaat, maal een klein beetje peper en zout hierover, plakje mozzarella erop, paar druppels van je olijfolie mengsel, 2 blaadjes basilicum en dit alles nog een keer in exact dezelfde volgorde. Sluit af met een deksel van je tomaat. 

Stap 5: Druppel het geheel rondom nog af met het olijfolie mengsel en zet een mooi blaadje op de top zoals op de foto. Als aller laatste maal je nog een kleine slag peper en zout over je gehele gerecht.

 

Buon Appetito!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.