Oosterse beef noodles met oestersaus!

Gepubliceerd op 16 november 2020 om 14:52
Rating: 5 sterren
2 stemmen

Ik houd erg van Oosterse gerechten. Vaak haal ik Wokkie af als ik geen zin heb om te koken (ja heb ik ook wel eens!). Als ik wel zin heb om te koken en zin in Wokkie heb, dan maak ik het zelf!

Dit recept is met biefstukpuntjes maar je kunt het ook met kip of varkensvlees doen natuurlijk!

 

Ingrediënten 2 personen:

  • 90 gr. Sugarsnaps
  • Een halve Wortel
  • 1 Rode ui
  • Een halve Paksoy
  • 1 teen Knoflook
  • 150 gr. Champignons
  • 250 gr. Chinese eiermie
  • 100 gr. Biefstuk of bieflappen
  • Scheut olijfolie, peper en zout

1 zakje Oester & Knoflook saus van Amoy (zie foto). Je kunt ook voor een ander merk kiezen, maar hier zit echt groot verschil in. Ik vind deze verruit het lekkerst!

Eventueel gebakken uitjes, atjar en kroepoek voor erbij

*Ik houd van veel groentes in mijn wokgerecht. In principe is het gebruikelijk om 3 verschillende groentesoorten te gebruiken en eigenlijk is het mogelijk om alles wat je lekker vindt toe te voegen- Onderstaande groentes worden het meest gebruikt voor wokgerechten:

- Taugé

- Paksoy

- Champignons

- Brocolli

- Paprika

- Ui

- Wortel

- Baby mais

- Sugarsnaps

- Chinese kool

 

Bereidingswijze:

Stap 1: Snijd je biefstuk of je biefstuklappen in stukjes of reepjes. Niet te dun want dan drogen ze snel uit!

Stap 2: Kruid deze met peper en zout. Zet ondertussen een pan met gezouten water op, om later je Mie in te koken.

Stap 3: Snijd de groentes in gewenste grootte, je sugarsnaps laat je heel.

Stap 4: Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en laat goed heet worden.

Stap 5: Schroei je biefstuk hier 2 minuten in dicht en zet weg in een koude schaal of bord (dit is belangrijk omdat anders je biefstuk doorgaart en je wilt geen droge of taaie biefstuk!). Voeg 1 el van de saus toe en roer goed door.

Stap 6: Bak de groentes in dezelfde wokpan en kook je Mie tegelijkertijd volgens de verpakking.

Stap 7: Als de groentes gaar zijn dan voeg je derest van het sauszakje toe. Roer dit goed door.

Stap 8: Voeg ten slotte je biefstukpuntjes toe en je Mie.

Stap 9: Roer alles goed met elkaar door en voeg naar smaak peper toe.

 

Aanvallen!!!

*Je kunt de Mie vervangen door Wok Noodles of Mihoen of een combinatie hiervan.

** Je kunt de saus vervangen voor Teriyaki of een meer spicy saus.

Reactie plaatsen

Reacties

Joëlle
4 jaar geleden

Heerlijk simpel gerecht! Lekker snel klaar! Zelf heb ik het gemaakt met wortel, sperziebonen en broccoli. Echt heerlijk!