Kippendijen uit de oven met mozzarella, tomaat & aceto balsamico

Afgelopen jaar hebben wij een roadtrip gemaakt door Italië. Onze laatste bestemming was een agriturismo op een aceto balsamico boerderij.  Bij deze agriturismo zat ook een restaurant waar ze veel gerechten met deze huisgemaakte aceto balsamico maakten. In eerste instantie was ik niet zo een aceto balsamico fan, maar na de rondleiding welke wij kregen en het eten wat daarna volgde met dit mooie product, heb ik een hele andere mening gekregen. De rondleiding was zo indrukwekkend dat ik (ja, ik) misschien deze rondleiding indrukwekkender vond dan die van een wijnboer. Het was zo een goed en mooi familie verhaal (oké en de eigenaar die de rondleiding gaf was ook wel hééééél erg aangenaam om naar te kijken). Daarnaast was het wellicht ook wel zo indrukwekkend omdat dit nog onbekende materie was voor mij.

Lees meer »

Tiroler Gröstl

Eten associeer ik met gebeurtenissen en herinneringen, veel mensen hebben dat met geuren, ik heb dat met eten! Italiaanse pasta, dan zit ik op een prachtig, knus pleintje met van die mooie zandkleurige stenen. 

Lees meer »

Gehakt schotel met vergeten groente

Dit is zo ontzettend lekker, zo gezond en (niet geheel onbelangrijk) ook nog eens koolhydraat arm. Ik eet dit gerecht vaak op maandag (dan moet ik namelijk weer even gezond doen van mijzelf, na mijn vaak 'ongezonde' weekend).

Lees meer »