Steak tartaar met krokante gamba

Gepubliceerd op 3 november 2020 om 15:15
Rating: 5 sterren
4 stemmen

Steak tartaar, simpel, maar ooooh zoooo lekker! 

Ik vind persoonlijk de combinatie met een zelfgemaakte krokante gamba heel erg lekker (een Surf en Turf voorgerecht, maar zonder kan dit ook heel goed!

Je kunt de gamba weglaten of vervangen door het eigeel van een kwarteleitje zoals de foto onderaan de pagina (de traditionele manier!).

Ingrediënten voor 4 personen voor de steaktartaar:

  • 300 gr. Verse kogelbiefstuk (Ik reken 75 gr. per persoon)
  • Klei scheutje Olijfolie
  • Zout
  • Peper uit de molen
  • 5 steeltjes Bieslook
  • 4 mini toefjes milde Mosterd
  • 1 Augurk
  • 1 Sjalotjes
  • 1 Peterselie
  • Kappertjes voor degene die het lekker vinden
  • Eigeel van 1 ei

 

Opties:

Met krokante gamba zie recept .

Met Kwartelei, zie onderaan de pagina, enkel extra nodig: 1 kwartelei per persoon.

 

Extra benodigdheden:

  • Stampertje is ideaal, als je deze niet hebt is een lepel ook goed
  • Steekring

 

Bereidingswijze:

Laat de kogelbiefstuk op kamertemperatuur komen.

 

Stap 1: Snijdt de kogelbiefstuk met een scherp mes fijn.

Stap 2: Snijdt de bieslook, peterselie, sjalotjes en de augurk heel fijn en houdt apart van elkaar.

Stap 3: Maak de fijn gesneden biefstuk aan met olijfolie, peper en zout naar smaak en een theelepel eigeel (indien je voor het kwartelei kiest i.p.v. de gamba, dan het eigeel in deze stap nog niet toevoegen).

Stap 4: Zet de steekring op het bord en schep de biefstuk erin, stamp deze aan met het stampertje of druk aan met de bolling van de lepel.

Stap 5: Leg alle fijn gehakte ingredienten om en om, rondom de steaktartaar, vergeet het toefje mosterd niet en eventueel de kappertjes, zoals op de foto.

 

Afmaken:

Druppel speels wat olijfolie over de steaktartaar en peper af met de pepermolen. 

 

*Indien je met gamba serveert: Zet deze staand in het midden van de tartaar.

 

Je gerechtje is klaar! Iedere gast kan zijn eigen mengsel maken van wat er op het bord ligt. 

Voor het kwartelei i.p.v. de gamba:

1 kwartelei per persoon.

Enkel het eigeel in het dopje houden. Deze serveer je als aller laatste op de tartaar i.p.v. de gamba (Zie foto).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.