Venusschelpen gewokt met verse kruiden

Gepubliceerd op 9 mei 2021 om 15:25
Rating: 4 sterren
1 stem

Ik ben zo ontzettend dol op alles wat vers uit de zee komt. Daarom houd ik ook zo erg van Zeeland.

Je kunt zo veel doen met vis, schaal en schelpdieren, maar het aller belangrijkste vind ik persoonlijk, dat de smaak van de vis tot zijn recht komt en niet overheerst wordt door sausjes of kaas.

 

Dit gerechtje is heel erg makkelijk en snel te maken. Ik heb welgeteld 10 min. in de keuken gestaan.

 

Je kunt het serveren als aperitief hapje, als voorgerecht, maar met een pasta erbij ook heerlijk om een vongole pasta van te maken bijvoorbeeld.

 

Houd je meer van kokkels? Vervang de venusschelpen dan door kokkels en je kunt hetzelfde recept gebruiken!

 

Ingrediënten voor 4 personen als voorafje:

  • 1 kg Venusschelpen
  • 100 ml Slagroom
  • 100 ml Droge witte wijn
  • 1 handje fijngesneden Peterselie + 1 handje fijngesneden Peterselie voor het afmaken
  • 1 handje fijngesneden Bieslook
  • 1 fijngesneden teentje Knoflook
  • 1 fijngesneden Sjalot
  • Scheutje olijfolie
  • Peper
  • Niet nodig, maar wel heel lekker:: Stokbroodje erbij om lekker in de saus de doppen

 

Bereidingswijze:

Stap 1: Leg de venusschelpen 10 minuten in water, zodat ze het overtollige zand kunnen uitspugen. Spoel ze daarna nog 1 keer af voor de zekerheid.

 

Stap 2: Zorg dat je alle kruiden en de sjalot gesneden hebt zoals bij de ingrediënten vermeldt staat.

 

Stap 3: Pak een wokpan en verwarm hierin een scheutje olijfolie.

 

Stap 4: Als dit goed warm is voeg je de venusschelpen toe. en peper je deze direct goed. Wok de schelpen op middel-hoog vuur.

 

Stap 5: Zodra de venusschelpen een beetje open gaan staan voeg je de sjalot, knoflook en de verse kruiden toe. Wok dit 1 min. samen.

 

Stap 6: Voeg de slagroom en witte wijn toe en laat alle smaken goed in elkaar opgaan. Als alle venusschelpen goed open staan is je gerecht af!

 

Stap 7: Schep over in een schaaltje en serveer de saus apart in een schaaltje erbij zodat de gasten hier het stokbrood in kunnen doppen.

 

Eetsmakelijk!

 

*Tip: Houd je van andere kruiden of verse groentes? Je kunt eigenljik alles toevoegen zoals paprika bijvoorbeeld.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.