Juicy broodje (kip)cheeseburger met spiegelei

Gepubliceerd op 20 januari 2021 om 16:39
Rating: 5 sterren
2 stemmen

Er bestaat niks lekkerder dan een sappige, goeie burger met gesmolten cheddar kaas, waarvan je niet weet hoe je hem in vredesnaam op moet eten.

Deze dus...!

Hier heb ik menig mens al erg blij mee gemaakt. Je kunt dit gerecht heel makkelijk zelf maken en weet je wat nou zo leuk is aan dit gerecht; In eerste instantie denk je: Vette hap, maar nee, dat is deze burger dus totaal niet!

Het is gemaakt van kipgehakt (mager), er zit 1 plakje cheddar op (60 kcal) oké.. het broodje dan als enige, maar vergeleken met menig hoofdgerecht, is het totaal gerecht een stuk lager in zijn kcal dan een gemiddeld hoofdgerecht en geloof me je zit hier behoorlijk vol van.

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 300 gr Kipgehakt
 • 2 plakjes Cheddar kaas
 • 1 Tomaat
 • 2 Augurken
 • 1 Ui
 • 1 Rode ui
 • 2 Eieren
 • Scheut olijfolie
 • Klein klontje boter
 • 75 ml Ketjap manis
 • 1/3 zakje gehaktkruiden slagersrecept van Verstegen
 • 2 blaadjes van Kropsla
 • 2 grote ronde Afbakbroodjes
 • 2 el Paneermeel
 • *Eventueel saus naar keuze (ik doe er altijd een beetje tomaten ketchup op)

 

Bereidingswijze:

Verwarm eerst de oven voor op 200 °C.

Stap 1: Snijd de rode ui fijn en verwarm een klein scheutje olijfolie in een klein pannetje. Fruit de ui hierin aan en voeg vervolgens te ketjap toe. Breng dit aan de kook en zet het vuur laag. Laat dit 10 min. door pruttelen.

Stap 2: Snijd je ui in halve ringen, de augurk en de tomaat in plakjes.

Stap 3: Voeg het ui/ketjap mengsel toe aan het gehakt. Voeg ook het paneermeel en de gehaktkruiden toe en kneed dit met de hand goed door elkaar. Draai van dit mengsel grote ballen en vervolgens druk je ze aan tot hamburgers (wanneer je merkt dat dit lastig gaat, voeg dan meer paneermeel toe, tot het meest plakkerige weg is).

Stap 4: Verwarm een scheut olijfolie met een klein klontje boter in een koekenpan en braad hier de burgers op middelhoog vuur aan. Wanneer ze rondom krokant zijn, voeg je een beetje water toe (zodat ze in een laagje water van 0,5 cm staan). Dit geheel laat je circa 20 min. door pruttelen (tot ze gaar zijn). Hoelang ze exact moeten hangt af van de dikte van je burgers. Na 20 minuten snijd je er 1 open en kijk je of hij van binnen goed is,  is hij nog niet gaar dan laat je ze nog even op staan. Als ze gaar zijn, leg je op iedere burger 1 plakjes cheddar kaas.

Stap 5: Bak je broodje af volgens de beschrijving op de verpakking.

Stap 6. Ondertussen verwarm je in een andere koekenpan een scheutje olijfolie en bak je de halve ui ringen met wat zout en peper, tot ze een mooi licht bruin kleurtje hebben.

Stap 7: Schep dit in een bakje en dek af met aluminiumfolie (zo blijven ze warm).

Stap 8: Snijd je broodje open en leg beide kanten nog even in de oven zodat de binnenkant ook een krokantje krijgt.

Stap 9: Bak in dezelfde pan als waar je de uien in hebt gebakken je spiegelei met een beetje zout en peper (voeg eventueel nog een beetje olijfolie toe mocht er niet meer genoeg vet in de pan zitten). Keer je spiegelei wanneer deze bijna gaar is om, zodat hij niet direct kapot springt wanneer je hem op je broodje serveert.

Stap 10: Nu gaan we bouwen! Leg de onderkant van het broodje op je bord, leg hier vervolgens 1 sla blaadje, 2 plakjes tomaat, 3 plakjes augurk op. Daar bovenop je spiegelei, de hamburger met gesmolten kaas en als laatste serveer je de gebakken uitjes op de hamburger met eventueel een saus naar wens. Je sluit af met de bovenkant van het broodje!

 

Klaar! Ja.... hoe ga je die nou eens opeten ?! (niet geschikt voor een eerste date).

 

*Tip: Handig om een prikker erin te prikken zodat alles bij elkaar blijft.

**Tip Tip: Lekker met een frisse salade ernaast!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.