Dal Cero Pinot Grigio, soepel & frisse mooie wijn

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 08:57
Rating: 5 sterren
1 stem

Net als de Bourgogne Signé, is dit een veelzijdige wijn. Je kunt hem op verschillende momenten drinken. Bij een lekker gerecht, bij de borrel, in de zomer of in de winter, het maakt niet uit! Deze wijn is alleen iets duurder dan de Bourgogne Signé.
Hij is erg soepel en rond van smaak, fruitig, fris en geurig, maar niet zuur.  Kortom: Een rijke witte frisse wijn.

In eerdere blogs vertelde ik al dat ik niet zo van 'de zuurtjes' ben in wijnen. Hou jij hier wel van? Dan raad ik aan niet op zoek te gaan naar een wijn uit mijn assortiment, deze ga je niet vinden, tenzij iemand me hier ontzettend mee gaat verrassen in combinatie met een gerecht bijvoorbeeld (try me..).

 

Lekker bij:

Wit vlees, salades, vis, pasta ,risotto of lekker bij de borrel.

 

Waar te koop en tegen welke prijs:

Deze wijn komt uit mijn favo winkeltje: 't Vliegendt Hert en is te koop bij o.a. Gastrovino.

De prijzen variëren per aanbieder maar het grotendeel tussen de 9,25 EUR en 9,95 EUR, sowieso niet meer betalen want dan weet je zeker dat je te veel betaald.

 

De wijn:

Ik heb alles al een beetje verklapt in mijn intro, dus excuses voor het dubbele werk.

Deze Pinot Grigio is een zacht fruitige, maar frisse wijn. Rijk aan smaak en mooi goud geel van kleur. Een veel opgewektere wijn dan de Pinot Gris, voor degene die deze kennen. 

De wijn heeft een aroma van: Banaan, peer en bloemen. In de afdronk proef je amandel tonen en de wijn heeft de geur van wilde bloemen. Ontzettend veel smaaksensaties, maar wel in balans!
Het domein waar de wijn gemaakt wordt is: Dal Cero. Op dit domein wordt veel geïnvesteerd in de kwaliteit van de grond en de rijkdom van de druif.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.