Mijn favoriete witte wijn: Signé - Bourgogne - Chardonnay!

Gepubliceerd op 20 november 2020 om 09:24
Rating: 5 sterren
1 stem

Ik ben echt FAN van deze wijn! Sinds deze wijn, ben ik FAN van veel wijnen uit de Bourgogne!

Deze is perfect bij zoveel dingen! Als lekker drink wijntje in de zomer maar ook zeker in de winter, als aperitief, borrelwijn, bij gerechten, maakt niet uit!

Als ik een wijntje los van eten drink, ben ik persoonlijk niet een hele chardonnay fan. Ik vind deze snel te zwaar of te houtgelaagd maar dat is deze dus totaal niet.

Hij is soepel, vol, rond, maar niet te krachtig. Niet zuur, niet houtgelaagd en niet te kruidig, voor mij perfect!

Lekker bij:

ALLES! Kan bij wat stevigere visgerechten, kan als borrelwijn, kan als aperitief.

 

Waar te koop en tegen welke prijs:
Deze wijn is te verkrijgen bij de Jumbo.
Heel jammer... ze hebben dit jaar de prijs omhoog gedaan. Hij was 7,15 EUR en nu is hij 8,29 EUR!
Ik houd altijd de aanbiedingen in de gaten van de jumbo omdat ze deze wijn afgelopen jaren in de seizoensaanbiedingen hadden. 3 Maanden lang hadden ze deze wijn in de aanbieding: 3 flessen halen voor 5 EUR per fles! Je begrijpt natuurlijk wel dat ik goed heb ingeslagen op dat moment. Helaas is deze voorraad nu op en is de aanbieding daarna niet meer geweest. Ik ben bang dat hij niet meer gaat komen omdat de prijs omhoog is gegaan in de tussentijd, maar zodra dit wel is.. Laat ik dit direct weten!

De wijn:

(copy paste van jumbo, omdat deze beschrijving exact onderbouwt wat ik hierboven heb uitgelegd, geen toevoeging nodig)

Signé Bourgogne wordt gemaakt door de lokale coöperatie uit Buxy in het zuiden van de Chalonnais. Van chardonnay druiven uit verschillende wijngaarden maken zij deze volle witte wijn. Inmiddels vind je chardonnay terug over de hele wereld, maar de bakermat van deze druif is de Bourgogne. Chardonnay kan uitstekend rijpen op eikenhouten vaten, maar voor deze wijn kiest de producent ervoor om de wijn te laten rijpen op roestvrijstalen tanks. Hierdoor behoudt de wijn zijn frisheid naast de volle rijpe smaken van de druif zelf. Je proeft dan ook een boterige, ronde smaak met perzik, gele appel, citrus en banaan. Lekker om te drinken bij vette vis, kip, kalf of koemelkse kazen, bijvoorbeeld brie of camembert.

Reactie plaatsen

Reacties

Tineke
3 jaar geleden

Nu weer 3 voor €15,- bij Jumbo

Adriënne
3 jaar geleden

Als deze wijn (hopelijk) weer in de aanbieding komt wil ik dat ook wel graag weten!
Lekkere wijn maar best aan de prijs zonder korting😊