Latitude 43 Chardonnay- Vermentino. Lekker wegdrink wijntje voor een hele leuke prijs!

Gepubliceerd op 20 november 2020 om 17:11
Rating: 3.3333333333333 sterren
6 stemmen

Ik ben erg lang zoekende geweest naar een wijn, die je 'bij wijze van spreke' in het weekend met flessen tegelijk over tafel kan laten gaan, zonder dat het een slobber wijn is. 

Je bent soms met een gezelschap die het verschil niet proeven tussen een goedkope en een dure wijn (wat uiteraard helemaal niet erg is), maar in dit geval is het wel erg zonde om je mooiste flessen op tafel te zetten. Tegelijkertijd wil je wel een wijn schenken, welke wel echt lekker is en waar je de volgende dag geen koppijn van krijgt (tenzij je 2 flessen op hebt natuurlijk, ook goede wijn gaat je dan niet helpen.... sorry....).  Dan is deze wijn dus perfect! Niet te zuur, niet te houterig, maar lekker soepel!

Waar te koop en tegen welke prijs:

Deze wijn heb ik leren kennen via Ben van Velzen, hij heeft een Wijnkoperij & Slijterij: Vliegendt Hert, in Middelburg.
Nu denk je... 'Helemaal in Middelburg ?!' , zet die gedachten gelijk weg. Vanaf 6 flessen is de bezorging namelijk geheel gratis, ideaal! Laatst kreeg ik gasten en kwam ik er een dag van te voren achter dat mijn wijn op was. Ik belde voor mijn bestelling en die zelfde avond stond het al koud in mijn koelkast! Service of service?!
Deze wijn is slechts 5,95 EUR per fles en wanneer je 12 flessen besteld krijg je de 12e fles gratis. Omgerekend is dit dus 5,45 EUR per fles! Dan denk je, wat moet ik nou met 12 flessen in 1 keer. Haal tegelijkertijd met een vriend/vriendin of neem een voorraadje voor jezelf. Ze komen uiteindelijk echt wel op! 

Volgende week kom ik met een blog over Wijnkoperij & Slijterij Vliegendt Hert. Hier ga ik zaterdag 6 mooie begeleidende wijnen halen voor een zeer culinaire avond!

 

De wijn:

Het is een lichte gele kleur. Aroma’s van tropisch fruit met mooie citrus tonen.
De smaak is verfrissend (niet zuur!!!), zeer fruitig en heeft een sappige afdronk. Een eerlijk en smakelijk glas wijn voor elke dag.

De wijngaarden zijn gelegen op de 43ste breedtegraad aan de voet van de Pyreneeën (nabij Carcassonne), in de appellatie Limoux. De bodem is gevarieerd uit o.a. kiezel en kalkhoudende mergel.

De druiven genieten van een koeler micro-klimaat, wat leidt tot frisse wijnen met een uitzonderlijke elegantie en finesse. De wijngaarden voor deze wijn zijn zuidelijk gericht om ten volle te genieten van de zon.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.