Parelcouscous met pompoen, feta, venkel & hazelnoot

Gepubliceerd op 25 januari 2021 om 17:41
Rating: 5 sterren
1 stem

Ik heb een keer 3 boxen uitgeprobeerd van Hello Fresh. Super leuk wanneer je een kortingscode hebt, even inspiratieloos bent en je bij de dorpssupermarkt niet echt nieuwe ingevingen krijgt van het standaard assortiment.

Toen kwam ik dit gerecht tegen, waar ik normaal niet zo snel op zou komen omdat ik niet echt een couscous fan ben. Toch maakte dit gerecht mij nieuwsgierig en koos ik het.

Het was heerlijk, maar ik miste nog iets. Na wat probeersels heb ik mijn eigen variant hierop gemaakt en is hij NOG lekkerder! Dit recept wil ik graag met jullie delen.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 170 gr Parelcouscous
  • 1 Ui
  • 1 Knoflookteentje
  • 200 gr Pompoen
  • 1 Venkel
  • 250 gr Kastanjechampignons
  • 75 gr Feta
  • 20 gr Hazelnoten
  • 1 el Azijn
  • Groente bouillonblokje voor 350 ml water
  • 2 el Olijfolie
  • Peper en zout

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 1: Giet 350 ml water in een pan en breng aan de kook.

Stap 2: Snijd de pompoen in kleine blokjes van 1 cm. , de venkel in schijfjes, de kastanjechampignons in plakjes, de ui in halve ringen en de knoflook fijn.

Stap 3: Leg al deze groenten op een bakplaat met bakpapier, besprenkel deze met de olijfolie en voeg naar smaak peper en zout toe (mag flink zijn). Bak de groente af in 15-20 min. (de pompoen is je graadmeter, als deze zacht genoeg is voor jou, is het klaar) en schep halverwege om.

Stap 4: Los het bouillonblokje op in het kokende water en voeg vervolgens de parelcouscous toe. Breng opnieuw aan de kook, wanneer het kookt zet je het vuur zacht en kook je de parelcouscous in 12 min. gaar met de deksel op de pan. Houd de parelcouscous in de gaten, als hij te droog wordt, dan voeg je nog een beetje water toe.

Stap 5: Snijd de hazelnoot in grove stukjes. Bak deze in een droge koekenpan tot ze gaan verkleuren en zet apart.

Stap 6: Giet de parelcouscous af, voeg de groenten toe aan de parelcouscous met de balsamico azijn en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 7: Schep de couscous op een bord, brokkel de feta erover en tot slot de hazelnoten.

 

Al die groentes bij elkaar geeft zo een heerlijke geur.

 

Laat het u smaken!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.