Shaksuka met paprika, tomaat, ei & courgette

Gepubliceerd op 27 maart 2021 om 09:33
Rating: 5 sterren
1 stem

'Shaksuka?! Wattes?'

Simpel: Heeeeerlijk!

Soms moet je een keer even iets anders uitproberen.

Hou je van gebakken tomaat met ui op toast, dan vind je dit gerecht gegarandeerd lekker.

Het is een eenpansgerecht, super voedzaam en weinig koolhydraten, dus ook nog eens goed voor het dieet.

Wat is shaksuka nou eigenlijk:
Shaksuka is een stoofpot van tomaat waar je eigenlijk alle soorten groentes bij kan doen welke je lekker vindt en op het laatst voeg je een ei toe die in het vocht van de stoofpot stolt. Ook kun je kazen toevoegen zoals geitenkaas of feta bijvoorbeeld.
Dit gerecht kan als lunch maar ook zeker als diner. Lekker met Turks brood erbij.

Yummiee! Waar wacht je nog op?

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 blikje Tomatenblokjes (400 gr)
  • 2 el Tomatenpuree
  • 1 gele Paprika
  • 1 rode Paprika
  • 1 gele Courgette (deze hebben ze niet altijd, dus groen is ook goed wanneer ze geel niet hebben)
  • 2 à 3 tl Kurkuma
  • 1 à 2 tl 5 Spices kruiden
  • 3 Tomaten
  • 2 flinke handen gesneden verse Peterselie
  • 1 Rode ui
  • 2 tenen Knoflook
  • Scheut olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • 6 Eieren
  • Turks brood voor ernaast

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220°C voor het brood.

 

Stap 1: Snijd je ui en knoflook fijn en hou apart. Snijd je paprika en courgette in blokjes en hou apart van elkaar.

 

Stap 2: Verhit een scheut olijfolie in een stoofpan en fruit hierin de knoflook en ui in aan. Wanneer de ui glazig kleurt voeg je de paprika toe. Na 2 minuten voeg je de courgette toe.

 

Stap 3: Voeg zout en peper toe en de tomatenpuree. Bak dit even met elkaar mee, gaat dit stroef, schenk er dan nog een scheutje olijfolie bij.

 

Stap 4: Voeg de tomatenblokjes, de kurkuma, de 5 spices en de peterselie toe en roer goed door.

 

Stap 5: Laat dit met een deksel op de pan 25 min. pruttelen.

 

Stap 6: Bak het brood af volgens de verpakking.

 

Stap 7: Breng de stoofpot op smaak met eventueel nog wat peper, zout en/of kurkuma.

 

Stap 8: Maak 'holletjes' in je stoofpot (gebruik hiervoor een lepel) en breek hierin de eieren. Doe de deksel weer op de pan en laat de eieren stollen tot ze gaar zijn.

 

Stap 9: Verdeel de overgebleven peterselie over de stoofpot en serveer het Turkse brood ernaast.

 

Eetsmakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.