Tagliatelle Tartufo

Gepubliceerd op 11 november 2020 om 09:03
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Dit pasta recept is niet van mij, maar van een vriend die ons hiermee helemaal omver heeft geblazen! Deze smaakcombinaties zijn zo lekker! Helemaal als je van parmezaanse kaas houdt en van truffel (ik dus!!). Voor de mensen die altijd vlees bij hun avondeten willen, geloof me, dit is echt niet nodig in dit geval!

Credits to Thomas!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gr. Tagliatelle
  • 1 hele gele Courgette (als het geen seizoen is, is groen ook prima)
  • 1 hele ui
  • 30 gr. Pijnboompitten
  • 1 teen Knoflook
  • 400 gr. Kastanje champignons
  • 1 rode Paprika
  • 250 gr. Cherry tomaatjes
  • 300 gr. Spinazie (kan je ook weglaten als je hier niet van houdt)
  • 185 gr. Grand'Italia Pasta Pesto Tartufo
  • 200 gr, geraspte Parmezaanse kaas (zelf raspen is het lekkerst, maar ga je voor gemak is kant en klaar ook goed te doen!)

 

Bereidingswijze:

Stap 1: Snijdt alle groente in kleine stukjes (niet fijn!) . Je knoflook en ui mag je wel fijn snijden en je cherry tomaatjes halveer je.

Stap 2: Zet een pan gezouten water op .

Stap 3: Rooster je pijnboompitjes in een koekenpan goud-bruin.

Stap 4: Laat een scheut olijfolie warm worden in een andere  koekenpan en fruit de knoflook en de ui hierin.

Stap 5: Kook je tagliatelle af volgens de verpakking.

Stap 6: Voeg de champignons en de paprika toe, even later voeg je de courgette toe en nog iets later de spinazie.

Stap 7: Voeg de geroosterde pijnboompitjes toe en vervolgens de Tartufo saus en de helft van de parmezaanse kaas.

Stap 8: Tot slot voeg je de cherry tomaatjes toe en verwarm kort mee.

Stap 9: Giet je pasta af en meng een scheut olijfolie voor de glans en smaak door de pasta.

Stap 10: Voeg de saus toe aan de pasta en roer goed door, zodat de saus goed verdeeld is

Stap 11: Leg de pasta op je bord en top af met de overgebleven parmezaanse kaas.

 

Smullen maar!!!! 

 

*Mocht je echt perse vlees erin willen, dan kan je gebakken spekjes toevoegen! Ook lekker!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.