Pesto van basilicum & Parmezaanse kaas

Gepubliceerd op 30 november 2020 om 18:40
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Oh, dit is toch zo ontzettend lekker hè!

Dit kun je in je soep doen, als tapenade serveren bij de borrel of als saus/marinade van een gerecht.

Deze pesto heeft zo ontzettend veel meer smaak dan een kant en klare potje (Is dit niet altijd zo dan?! Ja vaak wel, maar er hoeft niet altijd heel veel verschil te zitten in de smaak van kant en klare potjes of zelfgemaakte) ! Echt de moeite waard.

 

Ingrediënten voor 1 schaaltje: 

  • 4 el. Olijfolie (of meer)
  • 2 plantjes Basilicum
  • 2 tenen Knoflook
  • 30 gr. Pijnboompitten
  • 30 gr. geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak

Extra benodigdheden:

  • Keukenmachine (heb je dit niet dan kan je ook een staafmixer of blender gebruiken)

 

Bereidingswijze:

Stap 1: Rooster je pijnboompitjes in een droge koekenpan goud-bruin.

Stap 2: Pluk alle basilicum blaadjes van je plantje en doe deze in de keukenmachine.

Stap 3: Voeg de olijfolie, geroosterde pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en knoflook toe.

Stap 4: Hak alles in je keukenmachine fijn. Voeg naar smaak peper en zout toe en eventueel als je hem iets vloeibaarder wenst te hebben, meer olijfolie.

 

Klaaaaar! Snel hè!?

 

*Kan je niet tegen knoflook, kan je de knoflook ook weglaten en iets meer Parmezaanse kaas en pijnboompitjes gebruiken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.