Voor het eerst ging ik een gerecht maken met kalfswang.
Wat ik al wist, is dat wanneer deze zou lukken, dit echt een geweldig gerecht zou worden vol van smaak en er erg veel zou gebeuren met de smaakpapillen (dit wist ik door de producten die ik erin zou gaan verwerken).
- Altijd wanneer ik uit pak met zo een product, dan wil ik hier ook graag een goede wijn bij.
- Altijd als ik werk met een nieuw (nog nooit eerder geprobeerd) product, dan wil ik daar ook een nieuwe wijn bij (autistisch hè) .
- Altijd als dat gebeurd, ga ik naar wijnkoperij ´t Vliegendt Hert voor advies.
Dit was een ingewikkeld gerecht omdat er veel verschillende smaken in zitten.
De jus van tonkabonen is zoet, de kalfswang zou 8 uur gestoofd worden in een sterke fond en afgebakken worden met aceto balsamico.
Ik was er zelf al overuit dat ik een wijn wilde bij dit gerecht met een flinke body. Die mag best zwaar zijn.
Deze wijn werd mij toen geadviseerd en WAUW, het gerecht werd opgediend en dit paste perfect bij elkaar! Wat was/ is deze wijn lekker en erg speciaal (en weer he-le-maal niet duur!).
De wijn kenmerkt zich door zijn zeer hoge kwaliteit een volle en diepe smaak.
Lekker bij:
Wild, stoofpotten, stamppot, sappig grof vlees van de BBQ, alle soorten steaken.
Ook bij: vlees met krachtige sauzen: Rode wijn saus, rode port saus.
Ook bij: Kaasplankjes!
Waar te koop en tegen welke prijs:
Deze wijn is te koop bij Wijnkoperij `t Vliegendt Hert of Gastrovino. Online is hij ook te vinden.
Hij proeft echt als een wijn van minimaal 40 EUR, maar hij is maar 9,95 EUR ! En nee, ik heb hem niet in de aanbieding gekocht.
Over de wijn:
Aroma's van: Rozijnen, pruimen, confiture. Rijp, zwoel, kruidig en zoet (niet te zoet).
Perswijn 2020!
Ook leuk om te weten over het wijnhuis:
Castello Monaci werkt zoveel mogelijk natuurlijk en is onderdeel van de ‘slow wine’ beweging. De wijngaarden pal naast de zee gelegen en het klimaat zorgen ervoor dat de druiven op een natuurlijke manier beschermt worden tegen ziekten. Het kasteel in het midden gelegen is behalve de wijnkelder ook een van de meest populaire trouwlocaties van Italië.
Wijnsoort:
Rode wijnen Druivenras: Syrah (60 %) & Malvasia Nera di Lecce (40 %)
Land: Italië, Lecce
Wijnhuis: Castello Monaci, Slow wine
Alcohol percentage: 14
Jaar: 2019
Reactie plaatsen
Reacties