Gran Livenza Cava Brut. Heerlijk & goedkoope!

Gepubliceerd op 3 december 2020 om 09:27
Rating: 5 sterren
1 stem

Veel mensen vroegen mij welke bubbels nou echt lekker zijn, maar ook een beetje betaalbaar met de feestdagen zo in het vooruitzicht.

Nou, daar heb ik wel een antwoord op.

Vroeger haalde ik veel wijn bij de Aldi, dit doe ik eigenlijk niet vaak tot niet meer, maar voor deze cava, maak ik een uitzondering en rij ik speciaal naar de Aldi.

Ik heb veel verschillende cava's geproefd in mijn leven. Duurdere, goedkopere, maar deze blijft gewoon ontzettend lekker. De bubbel is voor mij perfect: Niet te zacht, niet te uitgesproken, niet te scherp, hij ebt niet snel weg, niet te zoet, gewoon top! Ik heb duurdere Champagnes op die minder smaakten dan deze cava! (Echt???.. Ja, echt!)

Ik ben persoonlijk geen diehard bubbel drinker. Ik hou heel erg van een glaasje als aperitief of voor een feestelijke moment. 1 of 2 glaasjes, top, maar meer hoeft voor mij niet. Die  bubbels stijgen naar mijn hoofd. Vaak ga ik dan over op een lekker wijntje.

Daarentegen is een goede vriendin van mij, wel een echte diehard bubbel drinker. Die drinkt niks anders... (Nou ja, wanneer het op alcohol aankomt dan)! Ook zij zegt precies hetzelfde: 'Ik heb veel cava's gedronken in mijn leven, maar deze blijft gewoon prijs, kwaliteit, het aller lekkerst en je zou noooooit zeggen dat deze zo goedkoop is!'.

 

Waar te koop en tegen welke prijs:

Zoals ik al eerder aangaf, is deze cava te koop bij de Aldi!
Wat een mega leuke bijkomstigheid is van deze cava, is de prijs! Hij is echt, maar dan ook ECHT goedkoop! Komt ie...... :  3,99 om precies te zijn.

Nu weet ik zeker dat je denkt: Jaa, doei, wat een cheap ass drinker is dat, dat kan nooit een lekkere cava zijn. Ja, echt! Trust me, ik ben echt een pietlut, pietje precies (you name it) als het op alcohol aankomt en ik zal mijn gasten nooit, maar dan ook nooit, een slobber wijn inschenken.
Inslaan voor de feestdagen, zou ik zeggen!!!!

 

De cava:

Hij komt uit Spanje. Het is een frisse, mousserende wijn.
Hij heeft een evenwichtige en zachte smaak met een verfijnde mousse.

Goed Getest volgens Volgens de Grote Libelle Bubbeltest 2018 en Supermarktvondst volgens Perswijn magazine januari/februari 2018.

''Als je een lekkere cava zoekt, is dit een goede keuze!''  Bron: de Grote Libelle Bubbeltest 2018.

Reactie plaatsen

Reacties

Ghita Bakker
4 jaar geleden

Goede tip! Ga ik proberen :D