Champagne voor bijzondere momenten!

Gepubliceerd op 16 november 2020 om 17:58

Champagne hoort bij feestelijke momenten!

Ik houd erg van een bubbeltje als aperitief of wanneer er iets te vieren is. Dit hoeft niet altijd Champagne te zijn, er zijn namelijk genoeg lekkere Cava's voor een leuke prijs, maarrr wanneer er een echt bijzonder moment is, dan mag de Champagne ook wel iets duurder zijn (en dan heb ik het niet over Champagne van 100EUR, maar alsnog wel een do-able price). Begrijp me niet verkeerd, het is niet dat ik niet meer over heb voor een bijzonder moment, maar deze is gewoon echt perfect en dan is 100 EUR helemaal niet nodig uit te geven hoe bijzonder het moment ook is. 

Veel mensen grijpen snel naar een Moët & Chandon omdat deze ontzettend bekend is.

Ik vind Moët & Chandon Champagne ook 'oké' lekker, maar ik mis hierbij echt de Waauw! Ik vind Moët & Chandon persoonlijk te duur voor wat je drinkt en ik krijg hierbij het idee dat je meer voor het commerciële betaald dan echt voor de kwaliteit.

Dat vind ik bij de Champagne van Canard-Duchêne totaal niet (plus dat je hier dus wel overduidelijk de WAUUW hebt).

Waar te koop en tegen welke prijs:

Wanneer ik dus echt iets te vieren heb of wanneer ik echt een bijzonder moment heb, koop ik de Champagne: Canard-Duchêne Brut Rosé.

Deze Champagne is rond de 33 EUR, afhankelijk van waar je hem koopt, ik heb hem gekocht bij de Gall en Gall.
Ik heb deze bijvoorbeeld voor het moment: 'Say YES to the dress!' gekocht.

Het moment dat ik mijn trouwjurk gevonden had, moest gevierd worden met een echt mooie Champagne, omdat deze gelegenheid (als het goed is) zich maar 1 keer in heel je leven voordoet (EN misschien ook wel omdat ik al heel mijn leven naar dit moment heb uitgekeken, kleine meisjes droom).

De Champagne:

Het is een droge Champagne, maar zeer elegant en fris.

De balans tussen de frisse smaak van aardbei en frambozen en de droge bubbel is echt perfect en tegelijkertijd heeft hij ook iets licht kruidigs.

 

Echt een feestje om te proeven!

 

De Champagne komt uit Frankrijk: Ludes, in the Montagne de Reims National Park. Dit wijnhuis bestaat al sinds 1868 en heeft 6 km aan ondergrondse uit mergel gebouwen kelders.

 

Canard-Duchêne staat in de top 10 van grootste Champagne merken ter wereld.

Bekroond met 91 punten van Wine Spectator en winnaar van een bronze médaille op de Decanter World Wine Awards en de International Wine Challange.

 

Geweldig toch!?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.