Chocolade fudge met hazelnoot

Gepubliceerd op 23 februari 2021 om 16:40
Rating: 5 sterren
1 stem

Deze fudge is 100% DE ultieme GUILTY pleasure. Ben je op dieet? Maak dan een plekje vrij in je schema, want geloof me, je kunt niet stoppen met eten!


Dit is ook een heel leuk recept om samen met je kinderen te maken (wanneer je kinderen graag in de keuken staan uiteraard).

 

Lekker voor bij de koffie, maar ook zeker lekker bij een likeurtje! Zelfgemaakte Baileys bijvoorbeeld.

 

Ingrediënten voor een flinke schaal vol:

  • 1 blik gecondenseerde Melk (397 gr.)
  • 275 gr Pure chocolade
  • 100 gr Melk chocolade
  • 30 gr Roomboter
  • snuf Zout
  • 90 gr Hazelnoten

* Bakpapier heb je ook nodig

Bereidingswijze:

Stap 1: Pak een ovenschaal en leg hier bakpapier in, laat een flinke rand over het schaaltje heen vallen. Dit is makkelijk om later de fudge uit de schaal de trekken.

 

Stap 2: Breek de chocolade in kleine stukjes en hak de hazelnoten (1 hazelnoot in 4en, niet te fijn!).

 

Stap 3: Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpannetje op middellaag vuur. Voeg de chocolade, de roomboter en een snuf zout toe. Blijf roeren tot er een glad mengsel overblijft en alles gesmolten is.
Het is belangrijk dat je hier bij blijft en blijft roeren. De chocolade brandt super snel aan en zodra dit gebeurd kun je opnieuw beginnen. 

 

Stap 4: Wanneer alles gesmolten is, voeg je de hazelnoten toe. Roer goed door zodat ze mooi verdeeld zitten.

 

Stap 5: Stort het chocolade mengsel in de ovenschaal met bakpapier, zoals op de foto hieronder is afgebeeld.

 

Stap 6: Zet in de koelkast voor minimaal 4 uur.


Stap 7: Snijd in stukjes en AANVALLEN maar!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.