Velen hebben mij dit recept al eens gevraagd. Dit is namelijk echt de allerbeste uitsmijter welke je ooit in je leven zult eten (vind ik en dat beamen al mijn logés!)
Het geheim:
Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 Eieren
- 60 gr Spekblokjes of reepjes
- 6 Champignons
- 6 Cherrytomaatjes
- 0,5 Sjalotje
- Klein handje Bieslook
- Klein handje Peterselie
- Handje geraspte jong belegen kaas (mogen ook 2 plakken zijn die je in stukjes verdeeld)
- 4 blaadjes van een Krop sla
- 4 sneetjes Boterham
- Peper, zout en paprikapoeder
- Klein scheutje olijfolie
Bereidingswijze:
Stap 1: Snijd al de ingrediënten alvast en houd apart van elkaar. Snijd de sjalot fijn, de champignons in plakjes en die plakjes nog een keer door de helft, de cherrytomaatjes in 3 plakjes, de bieslook fijn en hak de Peterselie grof.
Stap 2: Laat een klein scheutje olijfolie goed heet worden in een koekenpan en bak hier eerst de spekjes 1 minuut in. Voeg vervolgens de sjalotjes en de champignons toe. Na 1 minuut voeg je ook de cherrytomaatjes en de bieslook toe.
Stap 3: Verdeel alles goed in de pan, zodat niet alles opgehoopt aan 1 kant ligt en breek de eieren boven de pan.
Het geheim: Beweeg de pan nu niet rond, zo worden je eieren dun en wij houden van wat dikkere eieren. Dus breek de eieren boven de pan en laat ze zo stollen. Als je daardoor gaten krijgt in je eieren kan je beter een ei toevoegen dan alsnog rond te draaien.
Stap 4: Zet je pan nu op middel-laag vuur en laat hem gaar stollen. Peper en zout de eieren.. Nu wacht je tot de smurrie van het ei zacht wordt. Net voordat de smurrie is 'opgelost' verdeel je de kaas erover en laat je hem nog even staan.
In de tussentijd:
Stap 5: Rooster je brood en verdeel de sla hierop.
Stap 6: Poeder wat paprika over je ei, serveer de uitsmijter op het brood met sla en maak af met de fijngehakte peterselie.
Eetsmakelijk!
*Tip: Welk brood je gebruikt maakt natuurlijk niet uit. Hou je meer van afbakbroodjes bijv. , ook heerlijk!
*TipTip: Ik vind het echt heeeeeerlijk om er een beetje curry op te doen (niet gezond, I know, maar wel echt lekker)
Reactie plaatsen
Reacties