Kip uit de oven met zoete puntpaprika, champignons & ui

Gepubliceerd op 3 november 2020 om 15:13
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Om je vingers bij af te likken! 

Ik hou echt van kip, gebraden kip, gebakken kip, kippendijen, kippenbouten, kipgehakt, maakt niet uit! Give it all!!!!  

Ik haal dit altijd bij ons op de markt, bij de Marktpoelier. Verser kan niet, eerlijker kan niet en ooooh zoo puur! Duur...? Nou eigenlijk, valt dat best mee. Onze marktpoelier is toevallig sowieso echt de beste en totaal niet duur! Dit verschilt wel per regio en stad, maar de acties in de gaten houden helpt een hoop! 

Uiteraard kan dit gerecht ook met supermarkt kip! 

 

*Het leuke aan dit recept is ook nog is dat het erg gezond is! Kip en groente, that´s it! 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 Kippenbouten
  • Gehakt kruiden traditioneel van Verstegen (Een beetje van Farron en een beetje van Verstegen)
  • 200 gr. Champignons (welke champignons maakt niet uit, kan met alle soorten)
  • 2 kleine Uien
  • 2 Zoete punt paprika's
  • Takje Tijm
  • Takje Rozemarijn (of 1 van de 2)
  • Scheutje olijfolie
  • Peper en zout
  • Bakpapier

 

Bereidingswijze:

Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 2: Pak de braadslede en leg hier een vel bakpapier in.

Stap 3: Smeer de kip in met de kruiden en laat even intrekken.

Stap 4: Snijdt alle groentes in kleine stukjes zoals op de foto en leg in het midden van de braadslede door elkaar. Snijdt het niet te klein want dan blijft er niks van over. Schenk hier in een vloeiende beweging olijfolie over zodat dit overal een klein beetje zit. Vervolgens afpeperen en zouten.

Stap 5: Leg de kippenbouten in de hoeken van de braadslede, een klein beetje over de groente (het grootste deel van de groente moet in het midden liggen, mag op elkaar geeft niks! Dan trekken de smaken goed in elkaar). Verdeel de stokjes kruiden op de groenten.

Stap 6: Zet in het midden van de oven voor 20 min. 

Stap 7: Na 20 minuten haal je het eruit en draai je de oven op 180°C Ook draai je de kippenbouten om. Zet terug in de oven voor 15 min. 

Stap 8; Haal er weer uit en draai de kippenbouten weer om, zet weer terug in de oven voor 30-35 min. 

*Blijf de kip in de gaten houden, zodra de huid droog wordt, even eruit halen en opnieuw besprenkelen met het vocht wat ondertussen in de braadslede is vrijgekomen. (Gewoon even de braadslede schuin houden zodat het naar de hoek gaat en met een lepel besprenkelen) Zo blijft hij goed sappig!

Stap 9: Haal uit de oven, laat even 3 minuten afkoelen en eetsmakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.