Ceaser salade met kip

Gepubliceerd op 5 november 2020 om 20:37
Rating: 5 sterren
1 stem

Ceaser Salad met kip kan je op zoveel verschillende manieren maken. 

Alles wat je lekker vind kan je erin verwerken. 

Ik vind hem het lekkerst met gemarineerde kippendijen, parmezaanse kaas, gebakken spekjes, pijnboompitjes, tomaat, appel & zelfgemaakte croutons! Een lekker stukje steenoven stokbrood erbij met zeezout boter, welke je op het laatst door je bord haalt! Klaar! 

Ingrediënten voor 2 personen.

  • 1 krop Romeinse sla (deze hebben ze niet altijd overal, dan neem ik krop sla, ook prima!)
  • 100 gr. Spekreepjes
  • 2 Eieren
  • 100 gr. Cherry tomaatjes (of Romaatjes, deze zijn het lekkerst maar wel wat duurder)
  • 30 gr. Pijnboompitjes
  • een halve Kanzi appel
  • 3 grote Kippendijen (Zijn ze wat kleiner dan heb je er wel 4 nodig)
  • Kipkruiden Traditioneel van Verstegen
  • 2 sneetjes wit Brood
  • Olijfolie
  • 1 teen Knoflook
  • Ceaserdressing 

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180° C en pak het rooster eruit. Leg hier een stuk bakpapier op. 

Stap 1: Snijd je kippendijfilets in reepjes of blokjes en verdeel de kipkruiden erover. Zet dit even weg zodat de kruiden er goed intrekken (ook lekker om een dag van te vorente doen).

Stap 2: Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in kleine vierkantjes. Leg deze goed verspreid over het bakpapier.

Stap 3: Schenk een scheut olijfolie in een schaaltje en pers de knoflook hierin uit, roer even door. 

Stap 4: Schenk dit mengsel over de broodstukjes, draai er peper en zout over en meng even goed door zodat ieder stukje iets van de marinade krijgt (makkelijkst met je handen). Zet in de oven voor ongeveer 10 min. maar blijf erbij en schud ze af en toe om. Zodra ze goud bruin kleuren zijn ze goed. 

Stap 5: Rooster je pijnboompitjes in een koekenpan en zet weg. Bak vervolgens je spekjes in dezelfde koekenpan krokant. Als deze klaar zijn leg je ze op een bordje met keukenpapier zodat het vet er goed uit kan lekken.

Stap 6: Bak de kip in het vet van de spekjes gaar, niet te lang! Het zijn maar kleine stukjes en je wilt ze lekker mals op je salade uiteraard!

Stap 7: Kook ondertussen ook je eitje hard, snijd deze daarna direct zodat deze kan afkoelen.

Stap 8: Verdeel je sla in stukjes op het bord (ik scheur de sla altijd in stukjes).

Stap 9: Voeg peper en zout toe.

Stap 10: Schil de appel en snijd in kleine stukjes, snijd ook de cherry tomaatjes in kwartjes, verdeel beiden over de sla.

Stap 11: Verdeel de pijnboompitjes erover en de afgekoelde spekjes, als ook het gekookte ei.

Stap 12: Verdeel de croutons over de salade en vervolgens de gebakken kip. Verdeel de dressing naar wens hierover en maak af met de geraspte parmezaanse kaas.

 

Lekker afgebakken broodje erbij! Eetsmakelijk! 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.