Krokante kipwrap met cheddar & sla

Gepubliceerd op 14 april 2021 om 09:57
Rating: 5 sterren
1 stem

Even geen zin om uitgebreid te koken? 

Dit is echt de perfecte maaltijd, ook lekker als lunchgerechtje! De combinatie van de krokante kip en het smeuïge van de cheddar kaas, is echt perfect.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 grote Wraps
  • 1 Ijsbergsla of kropsla
  • 4 Krokante kipschnitzels (Ik haal deze bij de Marktpoelier, zoveel meer smaak dan die van de supermarkt! Maar van de supermarkt ook prima uiteraard)
  • 1 el. Mayonaise
  • 1 el. Magere yoghurt (Minder gezond doen? Laat de yoghurt weg en gebruik 2 el. mayonaise)

  • 1 el. milde Mosterd
  • Zout en peper 
  • 4 plakjes Cheddar kaas

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 50°C.

Stap 1: Verwarm de wraps in een koekenpan (zonder olie), blijf hier bij want dit kan hard gaan en als ze te snel gaan, dan worden ze te hard en krijg je ze niet meer opgerold. Je kunt ze ook in de magnetron opwarmen, dat heb ik ook een keer geprobeerd, maar in de pan vind ik persoonlijk echt veel meer smaak geven. Als ze klaar zijn, leg je ze op een bord in de oven zodat ze warm blijven maar niet doorgaren.

Stap 2: Tegelijkertijd bak je de kipkrokant schnitzels in de koekenpan met bakboter om en om gaar

Stap 3: Meng de mayonaise met de mosterd, voeg een snufje zout toe en een klein beetje peper, roer goed door.

Stap 4: Snijd je sla in kleine stukjes (wanneer je kropsla hebt, scheur je de sla in stukjes af).

Stap 5: Als je schnitzels gaar zijn, dan zet je het vuur op zijn laagste stand en leg je de cheddar op de kip, 1 plakje per kip. Let op dat je kip niet aanbrandt, gebeurt dit wel, zet dan het vuur uit en indien je een deksel hebt, leg je deze op de pan zodat de cheddar goed kan smelten.

Stap 6: Pak de wraps uit de oven, Besmeer deze in het midden, 1 strook met de mayo-mosterd en naast de strook maak je een lijn met sla.

Stap 7: Snijd de kip voorzichtig (zodat hij niet uit elkaar valt) in reepjes en leg deze op de sla. 

Stap 8: Rol de wrap op en je wrap is klaar! 

 

*TIP: Snijd niet direct je 4 schnitzels in reepjes, maar per 1 en rol dan je wrap op per wrap (zo blijft de kip het langst warm) .

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.