Kippendijen uit de oven met mozzarella, tomaat & aceto balsamico

Gepubliceerd op 14 april 2021 om 09:57
Rating: 5 sterren
1 stem

Afgelopen jaar hebben wij een roadtrip gemaakt door Italië. Onze laatste bestemming was een agriturismo op een aceto balsamico boerderij.  Bij deze agriturismo zat ook een restaurant waar ze veel gerechten met deze huisgemaakte aceto balsamico maakten. 
In eerste instantie was ik niet zo een aceto balsamico fan, maar na de rondleiding welke wij kregen en het eten wat daarna volgde met dit mooie product, heb ik een hele andere mening gekregen. De rondleiding was zo indrukwekkend dat ik (ja, ik) misschien deze rondleiding indrukwekkender vond dan die van een wijnboer. Het was zo een goed en mooi familie verhaal (oké en de eigenaar die de rondleiding gaf was ook wel hééééél erg aangenaam om naar te kijken). Daarnaast was het wellicht ook wel zo indrukwekkend omdat dit nog onbekende materie was voor mij.

Terug in Nederland ben ik wat gerechten gaan opzoeken om te maken met de aceto balsamico die ik  daar had gekocht. Toen vond ik dit recept van 'Oh my foodness'. Een kleine twist van Food by Farron eraan gegeven en dat maakt onderstaand recept.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gr Kippendijfilets of Kipfilets
  • 200 gr Heinz tomato fritto met ui en tomaat
  • 50 ml Aceto balsamico azijn + een beetje extra
  • 250 gr Cherrytomaatjes
  • 125 gr Mozzarella
  • 2 handjes fijngesneden verse Basilicum
  • 0,5 Citroen
  • 1 tl Suiker
  • Scheut olijfolie
  • Zout en Peper naar smaak

 

Bereidingswijze:

Stap 1: Meng de Heinz tomato fritto samen met het sap van de halve citroen, de aceto balsamico, 1 handje fijngesneden basilicum en de theelepel suiker en voeg er een flinke snuf zout aan toe.

 

Stap 2: Leg de kippendijen in een grote schaal en schenk het mengsel eroverheen. Roer goed door zodat het helemaal rondom de kip zit. Laat dit zo lang mogelijk marineren (het lekkerste is een dag van te voren).

Lees je het nu pas, geen probleem je kunt het ook direct maken alleen is de smaak dan iets minder ingetrokken.

 

Stap 3: Warm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.

 

Stap 4: Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en braad de kip hierin rondom goud-bruin doe dit kort want hij gaart nog door in de oven). Breng op smaak met peper en eventueel nog een klein beetje zout. Wees hier voorzichtig mee want hij is al gemarineerd in een flinke snuf zout.

 

Stap 5: Leg de kip in de ovenschaal en schenk vervolgens de overgebleven saus eroverheen.

 

Stap 6: Halveer de tomaatjes en scheur de mozzarella. Verdeel deze over de kip.

 

Stap 7: Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak af in 20 min.

 

Stap 8: Verdeel nog een scheutje balsamico azijn erover en het laatste handje gesneden basilicum.

 

Eetsmakelijk!

 

*Tip: Lekker met brood of pasta.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.