Krokante Gamba

Gepubliceerd op 4 november 2020 om 09:40
Rating: 5 sterren
1 stem

Iedereen kent ze, die heerlijke krokante gamba, vaak geserveerd met een chili sausje! 
Lekker knapperig voor bij de borrel of lekker in combinatie met een gerecht: Steak tartaar of tonijn tartaar bijvoorbeeld.!

Vaak uit gemak koop je deze kant en klaar in de supermarkt, maar je proeft ontzettend veel verschil wanneer je deze zelf maakt.
Iedereen die mijn krokante gamba probeert, wilt het recept!

Voor de krokante Gamba's:

  • 4 Rauwe Gamba's (Ik koop altijd ongepelde diepvries Gamba's & reken 1 per persoon)
  • Klein schaaltje Panko
  • Klein schaaltje Bloem
  • 1 heel ei
  • Paprikapoeder, peper en zout

 

Lekker voor erbij: 

  • Zoete chilisaus

 

Extra benodigdheden:

Frituurpan of een pannetje zonnebloemolie om te frituren

Bereidingswijze:

Voorbereiding:

Pel de ontdooide gamba's en indien nog nodig, verwijder het darmkanaal.

Zet een schaaltje bloem, een schaaltje panko en een schaaltje geklopt ei klaar.

Zet de frituurpan aan op 180°C  of zet je pannetje zonnebloemolie op het vuur en laat deze tot 180°C warm worden. (Tip: Temperatuurmeter).

Stap 1: Dep de gamba's droog met keukenrol. Strooi er een beetje zout, peper en paprikapoeder overheen, aan beide kanten.

Stap 2: Dop de gamba's 1 voor 1 in de bloem, vervolgens door het eimengsel en ten slotte door de panko. Belangrijk is dat ze na de laatste stap helemaal bedekt zijn met de panko.

Stap 3: Frituur de gamba's in circa 3 minuten goud-bruin. Dit kan verschillen per keer, maar zodra ze goud-bruin zijn, zijn ze goed! 

Stap 4: Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.